A PROPÒSIT D'UNS VITRALLS NADALENCS

6 de gener del 2011

Douglas Strachan. Adoració dels Reis i dels pastors (entre 1929 i 1945).
Església de Sant Oswald, Hotham. East Yorkshire (Anglaterra).

A Sant Oswald, la parròquia del petit poble anglès de Hotham (Comtat de l'Est de Yorkshire; 256 habitants segons el cens del 2001), sis dels finestrals que hi ha són obra del genial vitraller escocès Douglas Strachan.

La imatge d'avui, reservada pel darrer dia perquè sigui un digníssim colofó del que hem pretès que fos una petita però variada i, alhora, prou significativa mostra virtual de vitralls amb temes nadalencs, correspon a un detall d'un dels esmentats sis finestrals realitzats per Strachan, concretament al dedicat a la Nativitat.

Ens agradaria manifestar a través d'aquest post la gran satisfacció per l'interès i per la magnífica acollida que ha tingut, sobretot per part dels lectors habituals del blog, aquesta petita mostra diària, la qual ens ha servit per a obrir les portes al fabulós i riquíssim món del vitrall, un món on hi té un protagonisme essencial la llum, la qual, a l'inrevés del que li passa a la pintura, no se'ns mostra presonera dins el marc d'un quadre sinó que, completament lliure, s'involucra mitjançant totes les gammes i intensitats que és capaç d'oferir per sentir-se part implicada d'una obra d'Art.

A la columna de la dreta hi deixarem durant uns quants dies el botó d'enllaç (Vitralls de Nadal) que us portarà a una pàgina on hi trobareu els vint-i-cinc vitralls que, des del dia de Santa Llúcia, han anat il·lustrant, dia a dia i fins avui, el blog, una pàgina, aquesta, on també podreu ampliar les resolucions de les fotografies per poder observar-les, si així ho desitgeu, amb més detall.

De debò que és un plaer el temps emprat buscant i rebuscant bones imatges i informació de les mateixes només pel fet de copsar l'interès que tot plegat ha anat suscitant.

Moltes gràcies!

4 comentaris:

josep ha dit...

Enric,
Moltes gràcies a tu i l'Anna Maria per la feinada que sé que us ha portat la recerca de totes aquestes obres d'art. Des de casa els hem seguit amb expectació i ara els revisarem tots amb detall.
Una abraçada als dos i fins ben aviat.

kalamar ha dit...

Bon Any, Assur,
Gràcies, molt original regalar-nos postals transparents, el vitrall és una disciplina artística tan particular i tan desconeguda. M'han entusiasmat els vitralls romànics i el de Burne-Jones. Una mostra preciosa dels artesans del vidre, encara ens queda algún per Bcn, em sembla.

Margarida ha dit...

Aquest recull és una mena de Calendari del Naixement.Realment n'hi ha de molt bonics! I de majestuosos! I alguns amb uns colors tan ben combinats!
N'hi ha dos o tres que m'han encantat!

Assur ha dit...

Josep: Celebrem -ja ho saps prou bé- que tot plegat hagi valgut la pena, doncs és ben cert que la càrrega, quan plau, no pesa.

Kalamar: Ha estat un gran plaer, pots ben creure'm, endinsar-me una mica en aquest món del vitrall, tan particular i tan desconegut, com molt bé apuntes, i que em té completament atrapat.

Margarida: Celebro que hi hagis també gaudit. És un món fascinant i delicadíssim on encara hi passo de puntetes.

Si em dius quins t'han agradat d'una forma particular, potser tingui més informació sobre ells i amb molt de gust te la podria passar. Tu, encara que es tracti de vidre, no et tallis a l'hora de demanar, eh?

Una abraçada.

DIGUEU LA VOSTRA



EN EL CAS QUE NO POGUEU ENVIAR COMENTARIS AMB AQUEST FORMULARI,




Pàgines següents Pàgines anteriors Pàgines principal

lectors


Facebook Twitter Subscripció al feed Rebeu les actualitzacions al vostre e-mail
Vitralls de Nadal
REBITAR. Arquitectura. Reformes i rehabilitació d'edificis.

 

  

 

 

També us pot interessar

 
INICI FINAL