ROVELLONS AMB BOTIFARRA ESPARRACADA

16 de desembre del 2009

Hi ha plats que, malgrat que són senzills de fer, som incapaços de tenir-los qualificats en el grup dels que d'una manera un pèl pejorativa s'anomenen “plats per sortir del pas”. Un d'ells, per a mi, és el d'aquest plat de rovellons amb botifarra esparracada:

Rovellons amb botifarra esparracada

És tan senzill de fer, que porto estona i estona rumiant com enrotllar-me una mica, ja que és una recepta que s'explica en un tres i no res, i l'única cosa que ara se m'acut dir és que aquest plat es pot fer amb qualsevol classe de bolet, malgrat que un dia el vaig fer amb xampinyons i no ens hi van agradar gaire, la veritat.

Dit això, comencem:

Ingredients (4 persones):



    ► ¾ de quilo de rovellons
    ► 2 botifarres del perol,
         grosses

    ► 2 cebes grosses
    ► 4 grans d'all
    ► 100 gs. de panses de corint
    ► 1/2 got d'aigua de vi ranci
    ► oli i sal.


Posem les panses a remullar dins el vi ranci.

Netegem els rovellons (o els bolets que hàgim triat, o trobat), i els tallem a trossos regulars.

Traiem la pell de la botifarra i la fem a trossos (no massa grans, però tampoc massa petits).

Escalfem oli en una cassola i hi tirem els trossos de botifarra amb els grans d'all tallats en tres làmines.

Sense deixar que es faci massa la botifarra, tirem a la cassola la ceba tallada a la juliana (no massa prima i salada), i ho deixem coure amb el foc no massa alt i remenant-ho sovint.

Quan la ceba comenci a fer-se transparent, hi afegim els bolets i continuem la cocció amb el foc no massa alt i remenant tot sovint.

Quan vegem que els bolets ja són cuits, tirem a la cassola les panses i el vi ranci i apugem el foc fins que s'hagi evaporat l'alcohol del vi.

Unes quantes remenadetes més i ja estarà.

Plat contundent que ens pot servir de plat únic si calculem una botifarra per persona i uns quants bolets més. Ara que els rovellons ja van de baixa, pot ser una manera perfecta per acomiadar-nos d'ells fins l'any que ve.

7 comentaris:

Gemma ha dit...

Aquest cop te la torno, també sóc la primera, je je je...
Tens raó que hi ha plats ben humils dignes de ser considerats dins la categoria de plats excel·lents, oi? Coincideixo plenament amb la opinió dels de casa teva, prefereixo els rovelons als xampinyons, je je je...

Enric, tot i ser una recepta senzilla, he comptat gairebé 200 paraules a la recepta, tot un repte aconseguit! ;)

josep ha dit...

M'agrada i molt la combinació dels rovellons i la botifarra esparracada (xampi's no porfa), serà questió de tastar-lo, i aprofitar què encara se'n poden trobar de bolets frescos

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Enric; Els rovellons vaig veure'ls marcats a Carmen Miranda a 9.90 € el kilo, i fets d'aquesta manera que ho expliques, és més la explicació que no pas fer-los. Josepb.

ELS PEIXOS ha dit...

Bona Nit Enric !!
I tant que pot ser molt bé un plat únic aquest. Els bolets i la botifarra .......
El meu sogra era de Josa del Cadí ( costat de Gossol ) allà per allargar-ho més , en aquells temps de la postguerra , hi posaven patates aixafades ..Ell deia que eren patates amb un trosse't de botifarra i un tros de bolet .Nosaltres a vegades encara em fem , patata bullida i fregida amb la botifarra i els bolets..Boníssim!!!

De Badalona , també coneixem peixaters , no se si és on vas tu. Fa poc s´ha mor un d'ells ( Ferrer) , ja estava retirat.Ara ho fan els nebots.
Perdona , però m'enrotllo com una persiana.

La cuina vermella ha dit...

Hola amic!! Ja estem apunt, però molt a punt (ja saps perquè!).
Un dels nostres plats preferits, la botifarra esparracada és boníssima i si a més és amb bolets millor que millor (només falta trobar un bon proveïdor que et vengui botifarres com déu mana!). Petons guapo!

El cullerot Festuc ha dit...

Enric, la meva mare fa molt sovint aquest plat quan és època de bolets...i tens tota lam raó...és boníssim!!!
Petunets,
EVA

Assur ha dit...

Ai, Gemma!, ja ho saps prou bé el que em costa simplificar, i creu-me que ja m'agradaria, ja... Com també m'hauria agradat, i ho dic molt seriosament, haver pogut triar ciències en lloc de lletres, però si ho hagués fet suposo que encara estaria fent cinquè del que en el meu temps d'estudiant en deien Batxillerat Superior, però mira, ara que hi penso: Ahir mateix, parlant de les olles que haurem de comprar per fer servir per a l'escudella de Nadal, ja que ens vam canviar la cuina i hi vam posar inducció, resulta que l'Anna Maria no es recordava de la fórmula del volum del cilindre, i jo SÍIIII!: "Pi erre dos hache" ;)

Josep: Avui, a plaça, encara n'he vist, de bolets (eren rovellons del país) i pel que fa als xampinyons tenen la seva gràcia en segons quins plats, però en segons quins altres, com el d'aquesta botifarra, fan més aviat el ridícul.

Josepb: És aquest un plat que de ben segur que, com deia la mare, a la “floreta” que tens a casa li agradaria, i més encara si li dius -cosa que és certa-, que és un plat que ve de la cuina de la pagesia.

Dolors: Tu sempre tan puntual a l'hora d'escriure i jo sempre tan tocatardant a l'hora de contestar els sempre teus amables comentaris. Efectivament, la botifarra esparracada admet la companyia. Sí que, dels Ferrer, conec a la Remei, la dona del que anomenes i que es va morir no fa pas gaire, i la conec perquè era la tieta d'un bon amic meu de joventut que, malauradament, fa un parell d'anys que també va morir.

Benvolguda parella: No atino saber per a quina cosa em dèieu que ja estàveu a punt ;), pero fos el que fos, el desig de l'Anna Maria i el meu és que us hagués anat bé. Una fortíssima abraçada!

A Badalona hi trobo bones botifarres a dues botigues, una mica allunyades de casa, però on val la pena acostar-s'hi quan en vull fer.

Caraalvientoooo!: I és clar que la teva mare en deu fer tot sovint quan hi ha bolets, ja que és un plat gens empipador de fer i que, a més a més, et pot servir de plat únic per un dia que tinguis pressa. Cuida't força, preciosa!

DIGUEU LA VOSTRA



EN EL CAS QUE NO POGUEU ENVIAR COMENTARIS AMB AQUEST FORMULARI,




Pàgines següents Pàgines anteriors Pàgines principal

lectors


Facebook Twitter Subscripció al feed Rebeu les actualitzacions al vostre e-mail
Vitralls de Nadal
REBITAR. Arquitectura. Reformes i rehabilitació d'edificis.

 

  

 

 

També us pot interessar

 
INICI FINAL