![Assur](https://46a4d4bf-a-62cb3a1a-s-sites.googlegroups.com/site/assurbaye/assurpirata001.jpg)
Vet aquí un adagi fet, com aquell qui diu, amb quatre mots i que l'encerta de ple: I és que no cal dir res més per entendre el significat d'aquesta festa, la de Carnaval: Una barrija-barreja d'esbojarradament i de maduresa reflexiva. En termes gastronòmics, que per alguna cosa aquest blog també toca la gastronomia, podríem definir el Carnaval com un mar i muntanya o, pels que sou aficionats a altres tipus de contrasts, una combinació de dolç i de salat.
Per Carnaval tot s'hi val i, per tant, s'hi val a dir i a fer tot allò que normalment no es pot dir ni fer en el dia a dia, i potser és precisament per això que aquesta festa va ser prohibida en les èpoques dels reis espanyols Carles I, Ferran V, Carles IV, així com durant els mandats dels dictadors Primo de Rivera i el “caudillo”, i si bé la d'aquesta darrera prohibició és de la que en puc parlar amb coneixement de causa, també és cert que gràcies, precisament, a haver-la hagut de patir, vaig entendre molt més el significat d'aquesta festa quan, gràcies a la LLIBERTAT, es va recuperar.
Però deixem-nos ja de xerrameques, i gaudim de la festa!:
Com haureu pogut comprovar els habituals, per celebrar el Carnaval i gràcies a les bones arts de la dissenyadora oficial (l'Anna Maria), hem disfressat el blog amb motius pirates (fins i tot la figura de l'avatar apareix amb un ·piratístic” pegat a l'ull!), i és que hem pensat que de la mateixa manera que per Nadal i, cada cop més, per la festa aquella que en diuen del “Halogüin” als blogs hi apareixen motius referents a aquestes diades, el Carnaval bé mereix també un toquet propi de la diada al nostre blog.
I què millor per celebrar que és Dijous Gras que una deliciosa coca de llardons?... Doncs aquí la teniu:
I aquí teniu la recepta, extreta del llibre Cuinar és senzill, de la Montserrat Seguí:
Ingredients :
►150 gs. de farina. ►1 culleradeta de llevat en pols (Royal). ►100 gs. de llardons. ►25 gs. de sucre. ►1 ou. ►1 culleradeta d'aigua freda. ►50 gs. de llard. ►Canyella en pols i un pessic de sal. ►75 gs. de pinyons. |
Preparació:
Esmicolar, amb una mà de morter o amb el corró, els llardons.
Barrejar ben barrejats la farina i el llevat; afegir-hi els llardons esmicolats i fer un volcà sobre el marbre, al centre del qual s'hi posarà l'ou, el llard, el sucre, una punteta de canyella en pols, l'aigua i el pessic de sal.
Amb una forquilla anirem unint tots els ingredients fins que puguem treballar la massa amb la mà.
Un cop unida la massa, la deixarem reposar un mínim de mitja hora. (Jo la faig d'un dia per a un altre.)
Partirem la massa en quatre parts i, amb el corró, farem quatre coques allargades i ovalades que pintarem amb una miqueta d'ou batut i, al damunt, hi escamparem els pinyons.
Posarem les coques al forn, que ja tindrem escalfat a 180º.
Al cap de 10 minuts, escamparem el sucre per sobre i, al cap de 10-15 minuts més, les coques ja estaran al punt.
DIGUEU LA VOSTRA