La proposta d'aquest gaspatxo de síndria és un magnífic entrant, que farà contents tant als qui s'encarreguen de la cuina a casa, com als comensals, ja que l'elaboració és molt ràpida i el resultat molt agraït.
Necessitem (per a quatre gots de la mida dels d'aigua):
► Uns tres quarts de quilo de polpa de síndria (sense llavors). ► Tres tomàquets grossos ben madurs. ► Un granet d'all (opcional). ► Un raig d'un bon vinagre de vi blanc. ► Un raig d'un bon oli d'oliva. ► Sal, pebre. ► Un toquet de salsa Perrins. ► Un toquet de salsa Tabasko. ► Api. |
Passarem pel braç elèctric la polpa de la síndria, els tomàquets, ben nets però sense pelar i tallats a quarts, i el gra d'all. Hi afegirem el vinagre, l'oli i ho salpebrerem al gust.
Passarem tot aquest triturat pel colador xinès i ho deixarem a la nevera fins al moment de servir-ho.
Es pot preparar, si els ingredients, com és lògic, els teníem frescos de la nevera, amb molt poca antelació.
Ho servirem, individualment, dins d'un got de vidre o, per fer-ho una mica més vistós, dins d'un altre tipus de recipient de vidre com el de la fotografia, i just abans de portar-ho a taula, hi afegirem, a cada recipient, un toquet de salsa Perrins, un altre de salsa Tabasco (per a mi, aquests dos toquets són la gràcia del resultat final), i una branqueta d'api.
Aquesta recepta, des que la vaig veure en aquest vídeo de TV3, l'he fet moltes vegades, i l'alterno amb una altra de molt semblant que van publicar primer la Xaro al seu antic blog Cuinetes i, poc després, la Glòria al Cafè de nit.
Una recomanació, però: Molta atenció amb la salsa Tabasco, que dissabte se'm va escapar una mica la mà en un dels gots, i va resultar bastant, per no dir massa, picant.
DIGUEU LA VOSTRA