Sense exagerar gens ni gota: Feia més de trenta anys que no menjava un arròs de conill!
I és que com que a l'Anna Maria no li agrada el conill, sempre que faig arròs el faig de peix, o de verdures, o de bacallà, i d'aquí no en sortim.
Però l'altre dia al vespre em va venir com una mena de desig al recordar l'arròs amb conill i caragols que feia la meva mare, i com que a la meva sogra li agrada molt el conill, encara que els caragols, no, vaig pensar: “
Que carai, tu: demà arròs amb conill per a la meva sogra i per a mi, i a l'Anna Maria ja li faré una amanida d'arròs, que s'enllesteix en un tres i no res!”
Dit i fet. Vaig estar mirant diferents receptes i, al final, el vaig fer com tot seguit s'explica:
Ingredients (per a
2 persones):
► ½ conill tallat a trossos.
► 2 tasses de les de cafè
d'arròs bomba
► 1 grapat de ceps deshidratats.
► 1 ceba grossa.
► 2 grans d'all.
► 1 pebrot verd.
► 2 cullerades de tomàquet fregit.
► 1 raig d'un brandi que estigui bé.
► 1 picada feta amb un parell d'alls,
julivert, ametlles torrades, 3 pets
de monja i uns brins de safrà.
► 1 branquilló de farigola.
► Oli, sal i pebre. |
Una estona abans de començar, vaig posar en aigua tèbia els ceps perquè s'hidratessin i, just començar a fer l'arròs, vaig posar a escalfar aigua mineral.
En una cassola amb oli d'oliva vaig posar a coure els talls de conill salpebrats.
Un cop van començar a enrossir-se, vaig treure els talls de conill de la cassola i hi vaig tirar els dos grans d'all tallats a làmines fines i la ceba tallada a la juliana.
Quan la ceba va començar a coure, la vaig salar i vaig afegir-hi el pebrot verd tallat petit.
Tot plegat va coure molt a poc a poc, i quan la ceba ja estava transparent, vaig apujar el foc al màxim i hi vaig tirar un bon raig del brandi.
Evaporat l'alcohol del brandi, vaig afegir al sofregit un parell de cullerades de tomàquet fregit i els ceps ja hidratats i escorreguts.
Un parell o tres de remenades perquè tot s'impregnés bé i, a continuació, hi vaig tirar l'arròs. Integrat ja l'arròs, hi vaig afegir el conill i l'aigua bullent (el doble del volum de l'arròs).
Un cop va començar a bullir l'arròs, vaig abaixar una mica el foc i hi vaig integrar la picada i el branquilló de farigola.
El vaig tastar i em va semblar que li calia una mica de sal, que li vaig afegir, i al cap de 15 minuts d'anar coent fent xup-xup, vaig apagar el foc i el vaig deixar reposar 5 minuts més.
Que n'arribo a ser, de ruc! Més de trenta anys sense menjar un dels arrossos a la cassola més bons que hi ha!!!
Vam quedar amb la meva sogra que el repetiríem més d'una vegada.
DIGUEU LA VOSTRA