tag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post2401324382640683299..comments2023-03-21T11:48:15.516+01:00Comments on Ca l'Assur: ELS FRUITS SABOROSOS: CREMA DE LLIMONA, A PROPÒSIT DE "LES LLIMONES CASOLANES"Assurhttp://www.blogger.com/profile/15796343929585005492noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-48335903307716207392010-02-01T09:59:26.547+01:002010-02-01T09:59:26.547+01:00Francesc i Oreto: Com hem rigut amb l'Anna Mar...Francesc i Oreto: Com hem rigut amb l'Anna Maria imaginant la vostra “topada” per culpa d'on havia d'anar dirigit el comentari: si al poema o a la recepta, i celebro que la sang no arribés al riu. Segur que tu, Francesc, faràs aquesta recepta amb les llimones de l'hort del teu sogre i quan sentireu al paladar el fresquíssim sabor que s'aconsegueix, -ep! sense empalagar, però, eh?- pensareu en el poema de Carner, i aneu a saber si no us n'empescareu algun vosaltres per descriure el moment.<br /><br />Gemma: Tot el mèrit de la presentació i de la fotografia és de l'Anna Maria, ja que a mi ja m'anava bé servir la crema en una cassoleta de les de fang, però he de reconèixer que amb aquesta presentació fins i tot em va semblar més bona.<br /><br />Dolors: Doncs tanca la boca, dona!, i creu-me que no n'hi ha per tant. Tot és qüestió de passió: m'agrada la cuina i m'agrada Carner, pel que la combinació és perfecte. Una abraçada!<br /><br />Mil gràcies pels teus mots, Josepb! És un plaer notar que els posts que amb tanta il·lusió preparo arriben on i com m'agrada que arribin.<br /><br />Margarida: El mal que deu tenir ser professor de literatura és que has d'intentar parlar amb la mateixa neutralitat d'una època, d'un moviment o d'un autor, i a mi hi ha èpoques que m'agraden més que les altres, moviments que m'interessen més que no pas altres, i autors que uns m'entusiasmen i altres no gens. Al blog, en canvi, puc parlar, i de fet només parlo, del que m'agrada, i com que en el cas d'aquests fruits tan saborosos de Carner ho acompanyo amb receptes de cuina, a més a més en gaudeixo. Sí; aquestes cremes són uns finals d'àpat perfectes.<br /><br />Eva: Oi que sí, que són bones aquestes cremes? Jo les trobo excel·lents, i de ben segur que la que us va fer la teva mare també ho era, d'excel·lent. Desitjo que en Jan es vagi fent gran. Un petó.<br /><br />Glòria: Tot (poema, pintura, llimones, crema...) és tan mediterrani que, i espero que em disculpis la fanfarronada, m'imaginava que molt probablement tot plegat seria del teu gust.<br /><br />Mercè: Sí, a vegades, un petit canvi a la presentació, com aquest que em va suggerir l'Anna Maria de dur a la taula aquesta crema en copes i no en cassoletes com sempre feia, sembla que els plats, per senzills que siguin, es tornin més apetitosos. No m'estranya que a casa teva també sigui un clàssic.<br /><br />Gràcies pels teus mots, Rafael!, però una gran culpa de la calma i de la pau que celebro que hi trobis en aquest blog és degut, i no ho dubtis, a l'aquarel·la que l'encapçala.Assurhttps://www.blogger.com/profile/15796343929585005492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-31830527129799504862010-01-31T18:37:13.933+01:002010-01-31T18:37:13.933+01:00Hola felicitats, el vostre bloc és un oasi de calm...Hola felicitats, el vostre bloc és un oasi de calma, de pau. No sé si he disfrutat més llegint el poema o el comentari.<br />Una abraçada.rafael pujalshttps://www.blogger.com/profile/07873518319543503743noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-1461644421614854032010-01-28T03:08:32.909+01:002010-01-28T03:08:32.909+01:00Enric, aquesta crema de la Ruscalleda, des que la ...Enric, aquesta crema de la Ruscalleda, des que la vaig fer ha passat al menú de postres habituals a casa. És de-li-cio-sa!! I presentat en copes com has fet tu, genial!<br />Petons!Mercèhttps://www.blogger.com/profile/18278122677850499132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-41034106999250200672010-01-27T14:52:42.786+01:002010-01-27T14:52:42.786+01:00Una bona descripció del poema il·lustrada per un q...Una bona descripció del poema il·lustrada per un quadre d'un dels mesu pintors favorits. Aquestes llimones tan boniques fan agafar ganes de fer la crema que ens expliques!Glòriahttps://www.blogger.com/profile/15041689937414287549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-87361218900568003342010-01-24T21:05:01.422+01:002010-01-24T21:05:01.422+01:00Precisament diumenge passat la meva mare ens en va...Precisament diumenge passat la meva mare ens en va fer de postres!!!!<br />Li passaré aquesta recepta teva!<br />Petunets, Eva.El cullerot Festuchttps://www.blogger.com/profile/00478865660458089520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-32146129500777455442010-01-24T21:02:18.836+01:002010-01-24T21:02:18.836+01:00Estàs fet tot un professor de literatura per com ...Estàs fet tot un professor de literatura per com comentes el poema!<br />El quadre del Casas és ben bonic, sempre que el miro em tramet aquella pau i tranquil·litat que sembla que respira la parella. <br />La crema és ben bona, i ho sé perquè jo faig també una recepta semblant a la teva, sense llet i ens agrada molt. <br /><br />Una abraçada i que tinguis una bona setmana!Margaridahttps://www.blogger.com/profile/05364519837689939550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-25593382526308969772010-01-24T19:40:41.584+01:002010-01-24T19:40:41.584+01:00Enric; Que agradable tornar a sentir un altre cop ...Enric; Que agradable tornar a sentir un altre cop la teva veu... Una bona poesía, una bona companyía, un bon quadre de Cases, un llimoner i una recepta ben facileta per acompanyar un final d'un bon dinar¡¡<br /> Que vaigi de gust Enric i Anna María¡¡.Josepb.Menja de bacallà.https://www.blogger.com/profile/00006152905509350156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-37466141444529351662010-01-24T18:48:32.664+01:002010-01-24T18:48:32.664+01:00Com sempre Enric ...fas uns Post ...que em deixa&#...Com sempre Enric ...fas uns Post ...que em deixa'n amb la boca oberta..<br />Aquesta crema de llimona , no li feta mai ..però jo no tinc cap llimoner a casa.<br />Un dia en faré una..ELS PEIXOShttps://www.blogger.com/profile/16797954384379800613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-69227505094618837162010-01-24T17:54:37.257+01:002010-01-24T17:54:37.257+01:00Acabe de dir-li a l'Oreto que no te n'havi...Acabe de dir-li a l'Oreto que no te n'havia dit res del poema. I ella m'ha dit, amb un aire displicent de "senyora professora": "Als cuiners, sempre vos passa igual, aneu al plat i vos deixeu l'important". Bé, té raó Oreto. La teua anàlisi del poema és molt bona i llegidora. I beg your pardon... o el que és el mateix: "Vosté perdone, que al cap li pegava". Salutacions.Franceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-44986851148326125692010-01-24T15:43:05.712+01:002010-01-24T15:43:05.712+01:00Enric, t'ha quedat una copa preciosa, quin col...Enric, t'ha quedat una copa preciosa, quin color i quina textura! Has fet honor al poema de Carner. Felicitats!<br />Les cremes de llimona m'encanten, àcides, lleugeres, fàcils de fer, barates i un bon final per a un àpat copiós... ho tenen tot!Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-3395746908361524582010-01-24T10:44:44.204+01:002010-01-24T10:44:44.204+01:00M'ha encantat l'anàlisi del poema. Gràcies...M'ha encantat l'anàlisi del poema. Gràcies!Oretohttp://2nbatpacomolla.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6431914832009370222.post-50446548368804808992010-01-24T10:36:52.357+01:002010-01-24T10:36:52.357+01:00Aquesta recepta segur que la faig!!! Els meus sogr...Aquesta recepta segur que la faig!!! Els meus sogres tenen un llimoner al camp que fa uns llimons grossos, amb molt de suc i gens amargs que estan boníssims!!! Segur que les farem, aquestes postres.<br />Per cert, aquest quadre amb què ens il·lustres el teu post va ser un dels que més em va agradar quan vaig visitar el museu a Barcelona i, fins i tot, en vaig fer una foto. Sense flaix, és clar!!! SalutacionsFranceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.com