FELIÇ ANY NOU!

1 de gener del 2011



A punt de gaudir amb el Concert d'Any Nou, que des de Viena dirigirà enguany el jove director austríac Franz Welser-Möst, i que com a homenatge al gran compositor romàntic hongarès Franz Liszt, de qui durant aquest recent estrenat 2011 es commemorarà el dos-cents aniversari del seu naixement, l'Orquestra Filharmònica de Viena interpretarà el Vals Mefisto nº1, i a punt també, mentre l'escoltaré per la ràdio, de preparar un arròs a la cassola pels sis que avui serem a dinar a casa, us deixo aquest vídeo que, després de mil-i-una peripècies, per fi he pogut penjar a You Tube.

Es tracta d'una de les meravelloses corals de l'Oratori de Nadal, de Johann Sebastian Bach, pertanyent a la Cinquena Part d'aquesta magnífica obra: Ehre sei dir, Gott, gesungen (Que glòria, oh Déu, us sia cantada), interpretada pel Wiener Sängerknaben (Petits cantaires dd Viena), el Chorus Viennensis i el Concentus Musicus Wien, sota la direcció de Nikolaus Harnoncourt.

Mentre escoltem aquesta preciosa coral, en la que hi ha uns deliciosos diàlegs entre dos oboès (l'instrument musical que més m'agrada i que Bach tant excelsament va utilitzar) i les cordes, podrem passejar la vista a través de dos tapissos d'escenes nadalenques.

El primer és un tapís del segle XV, i tot i que pertany al tresor de la Catedral de Sens, a la Borgonya, en l'actualitat està dipositat al Museu de la citada ciutat francesa, i el segon, exposat al Museu del Vaticà, és un tapís del segle XVI realitzat a partir d'un cartró pintat per Rafael.

Amb aquest You Tube us desitgem que aquest any que tot just comença us sigui a tots venturós, però no voldríem deixar passar aquesta felicitació sense esmentar un fet que ens ha omplert de joia: el naixement, el passat dia 27, d'una nena. Es diu Isabel i és la primera filla de l'amic Titus -l'autor del blog El imperio de los sinsentidos-, i de la seva dona. Per molts anys, parella!, i permeteu-nos que sigui a la Isabel a qui, amb tota la il·lusió, dediquem aquest vídeo.

FELIÇ ANY NOU!

17 comentaris:

Joaquim ha dit...

Bon i feliç Any Nou que ja ens porta el goig anticipat amb quatre dies d’antiguitat de la Isabel, que ja d'entrada, deu ser el nadó amb més ressonància blocaire.
Desitjo que aquest 2011 us porti a l'Anna Maria i a tu, bon AMIC Assur, salut i felicitat, salpebrat amb molta i bona música, tot regat amb un bon vi premsat amb la complicitat de tota la legió d'amics.
Ho desitjo amb el cor i amb l'estima que saps que et tinc d'ençà que la Ceci ens va presentar.
Una abraçada

Carme Rosanas ha dit...

Quan passàvem el Cap d'any amb els meus pares i els meus germans, el meu germà gran sempre posava el Concert de Cap d'any de Viena. Ara, a casa meva, sembla que n'hem perdut el costum. Vaig a posar-lo, encara, un cop més!

Molt Bon any! I una abraçada.

Atticus ha dit...

Molt bon any nou, Assur i Anna Maria.

MaryLou ha dit...

Què tingueu un molt bon any!!!!!!
Una forta abraçada per a tots dos!!!!

Titus ha dit...

Enric, Anna Maria, moltes gràcies per la dedicatòria de part meua, de la Marian i sobre tot de la Isabel, que està ací escoltant aquesta meravella de Bach. Estem els tres emocionats, bé, al menys els dos més majors, i per la careta de felicitat jo diria que la xiqueta també.

Amics, que el nou any us porti felicitat i que continueu compartint-la mitjançant aquest paradís internàutic que és Ca l'Assur. Una abraçada!

José Luis ha dit...

Estimat Assur, hem triat el mateix per l'Any Nou, però el meu Gardiner va com una moto Suzuki al costat d'aquest Harnoncourt. No arriba ni a 6 minuts per els 8 del teu, i son dos mons. (S'ha posat un puntet lluminós d'aquets sobre una lletra i porto cinc minuts mirant de treure l'accent...) De la resta del post, ho sento per mi, però no hi ha color

L’arròs també bé, espero, per començar com cal aquest BON ANY que ens hem de guanyar!

Una molt forta abraçada

paco ha dit...

Estimat amic Enric, que el any 2011, sigui molt bó per a tots vosaltres........paco

josep ha dit...

Us desitgem un any nou ple de música i guisats, vitralls i poesia, llibres i pintura.
De tot cor,
Glòria i Josep

Assur ha dit...

Joaquim: Nosaltres també us desitgem el bo i millor per a tu i els teus per a aquest nou any que avui hem encetat i que intentarem, més que passar, gaudir, sabent que tenim AMICS com vosaltres.

Carme: El mateix et desitjo per a tu i per a tots els teus. Oi que sembla que començar l'any escoltant bona música ja és un bon símptoma? :))

Atticus: Moltíssimes gràcies, i fem nostres els desitjos de felicitat que ens envies envers tu i els teus.

MryLou: Moltíssimes gràcies! El mateix us desitgem a tu i als teus.

Titus i Marian: Ens ha fet molta il·lusió haver dedicat aquest vídeo a la vostra filleta i que aquesta música li faci companyia a la son..., i és que per a aquestes coses sembla que només pugui anar bé la música de Mozart, oi?, però sense desmerèixer ni una mica ni una gota la música del genial, i per a i admiradíssim, salzburguès, la música de Bach té, també, totes les virtuts per considerar-la excelsa, i una xiqueta com la Isabel és mereix el millor que se li pugui oferir. Una forta abraçada!

José Luis: Sí que és cert, sí, que Gardiner sembla una Suzuki al costat de Harnoncourt, però a mi m'admiren les dues versions, la veritat, i pel que dius de la resta del post respecte al teu no sé què t'empatolles, home! :)) Tots dos hem triat Bach, i això és el que importa. Un molt bon any, també, per a tu i els teus!

Paco: I per a vosaltres, també. Us desitgem el bo i millor. Una forta abraçada!

Assur ha dit...

Ei, Josep! Ens hem creuat!!!... Moltíssimes gràcies pels vostres desitjos, que fem nostres també per a vosaltres.

Deixeu-me que us digui, però, que la música, els guisats, la poesia, els vitralls, el llibres i la pintura... es gaudeixen molt millor quan es compta amb bons amics com vosaltres per a compartir-los.

Francesc ha dit...

Benvolguts Enric i Anna Maria, us desitgem una entrada d'any magnífica i que continueu fent-nos feliços amb els posts tan treballats de l'Enric i el suport tècnic de l'Anna Maria. Besades per als dos. Oreto i Francesc

Assur ha dit...

Moltes gràcies, Francesc i Oreto, pels vostres bons desitjos, que fem nostres envers vosaltres i tots els vostres.

P.S. Envia'm, p.f., un mail amb el número de mòbil, que us volia trucar i l'he perdut de la nova agenda.

pfp ha dit...

FELIZ AÑO, Enric, petons

Assumpta ha dit...

★ ★ FELIÇ 2011!! ★ ★

Hem estat uns dies fora, a casa la meva germana, i ara vaig repassant... i no he pogut evitar un somriure quan he vist que, pel vídeo, ens anuncies imatges d'uns tapissos... He recordat les pintures que em vas ajudar a trobar, els vitralls... i ara tapissos!! :-)) Aprendré un munt!! MOLTES GRÀCIES!!

★ I enhorabona als pares de la petita Isabel! ★

Assur ha dit...

Pilar: Ja saps que us tenim molt presents i no només pel fet que siguin aquestes dates. Una fortíssima abraçada per a tu i per a tots els teus.

Assumpta: Et prometo que vaig intuir aquest somriure per part teva que em menciones!!! :)) i moltíssimes gràcies pels vostres bons desitjos que, no us càpiga cap dubte, son mutus.

La cuina vermella ha dit...

Benvolguts Enric i Anna Maria,

una mica tard, us desitgem un any 2011 plàcid, tranquil, feliç i ple de música, art i bons llibres. Que sapigueu que a Mollet teniu dos amics que us troben molt a faltar.

Una abraçada molt forta a tot dos dels vermells!

Assur ha dit...

Parella: Moltíssimes gràcies pels vostres desitjos i expressions d'amistat que, no ho dubteu, fem nostres envers vosaltres.

DIGUEU LA VOSTRA



EN EL CAS QUE NO POGUEU ENVIAR COMENTARIS AMB AQUEST FORMULARI,




Pàgines següents Pàgines anteriors Pàgines principal

lectors


Facebook Twitter Subscripció al feed Rebeu les actualitzacions al vostre e-mail
Vitralls de Nadal
REBITAR. Arquitectura. Reformes i rehabilitació d'edificis.

 

  

 

 

També us pot interessar

 
INICI FINAL